دسته‌بندی نشده

تاثیر مواد غذایی بر بهبود زخم

Frame 1191

در روند بهبود زخم عوامل زیادی نقش دارد که یکی از آن ها تغذیه درست میباشد.

پروتئین از عواملی است که سرعت بهبود زخم را زیاد میکند.

از مواد غذایی شامل پروتئین  میتوان گوشت قرمز, گوشت سفید, ماهی ,تخم مرغ ,جگر ,لبنیات, حبوبات و آجیل … نام برد.

مواد مغذی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.

در نتیجه سیستم ایمنی با عفونت ایجاد شده به خوبی مقابله میکند و سرعت بهبود زخم زیاد میشود.

 

  • مواد غذایی حاوی ویتامین C

این ویتامین یک نقش کلیدی در ساخت کلاژن دارد که بافت‌های زخمی را تقویت می‌کند.

مصرف میوه‌ها و سبزیجاتی مانند پرتقال، توت فرنگی، ترشی، فلفل قرمز و گیاهان سبز ورق دار می‌تواند به عملکرد بهتر در فرآیند التیام زخم‌ها کمک کند.

مواد غذایی حاوی روغن های غیر اشباع:

مصرف روغنهایی مانند روغن زیتون، روغن کانولا و روغن‌های دیگری که حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مفید (مانند اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6) هستند، می‌تواند در کاهش التهاب و بهبود زخم‌ها موثر باشد.

زینک: این ماده مغذی نیز برای ساخت بافت‌های بدن و بهبود زخم‌ها اهمیت دارد. منابع غنی زینک شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میوه‌ها، سبزیجات، و مواد غذایی غنی زینک مانند برنج و غلات کامل می‌باشند.

آب: مصرف آب کافی برای حفظ رطوبت بدن و جلوگیری از خشکی و ترشحات زیاد در محل زخم، مهم است. آب باعث نرم شدن بافت‌های زخمی می‌شود و فرآیند التیام را تسریع می‌کند.

مواد غذایی محرک زخم: همانند قبل، مصرف مواد غذایی غیرسالم مانند غذاهای چرب و سنگین، مواد قندی، و مواد پر اسید می‌توانند به تشدید علائم زخم‌ها و تاخیر در فرآیند التیام آن‌ها منجر شوند.

توصیه می‌شود که همواره با پزشک یا تغذیه‌شناس مشورت کنید تا رژیم غذایی مناسب برای بهبود زخم‌های بدن خود را تعیین کنید. همچنین، در صورت وجود هرگونه زخم یا مشکل جدی دیگر، بهتر است به متخصص پزشکی مراجعه کنید.

  • مواد غذایی حاوی ویتامین A

ویتامین A در بدن کمک به ساخت گلبول‌های سفید میکند.

همانطور که میدانید گلبول سفید در سیستم ایمنی بدن نقش کاربردی و مهمی دارد.

همچنین این سلول با کمک به سیستم ایمنی از عفونت زخم ها هم جلوگیری میکند.

این ویتامین نقش مهمی در سلامت پوست بدن دارد.

این ویتامین نقش آنتی اکسیدانی نیز دارد و رادیکال‌های آزاد که عامل مهمی برای آسیب به سلول‌ها هستند را خنثی می‌نماید.

 مواد غذایی حاوی ویتامین A عبارتند از:

 جگر، سبزیجات و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، انبه، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی شیرین.

  • مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش التهاب نقش مهمی در افزایش سرعت بهبود زخم و جراحات دارد. همچنین این نوع از اسید چرب با کاهش التهاب در مفاصل درد را نیز در این مناطق کاهش می‌دهد. مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از: ماهی سالمون، ماهی ساردین، ماهی قزل‌آلا، ماهی تن، تخم کتان، گردو، خرفه.

  • ترمیم زخم‌ها با مواد غذایی حاوی روی

یکی دیگر از مواد مغذی مؤثر در بهبود زخم روی یا همان زینک است. روی در تقویت سیستم ایمنی، تقسیم سلولی، سنتز کلاژن مؤثر است و سرعت بهبود زخم و جراحات را افزایش می‌دهد. مواد غذایی حاوی روی عبارتند از: گوشت قرمز، غذاهای دریایی، مغزها و دانه‌ها مثل تخم کدو می‌باشد.

  • مواد غذایی حاوی عوامل ضدالتهابی برای تسریع بهبود زخم‌ها

برخی مواد غذایی با داشتن عوامل ضدالتهابی، التهاب را کاهش داده و از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کنند و روند بهبود زخم را افزایش می‌دهند. این مواد غذایی عبارتند از: عسل، آناناس و زردچوبه. برای اینکه زخم‌هایتان به‌سرعت بهبود یابد ترکیب عسل و زردچوبه را حتماً امتحان نمایید. از دیرباز مصرف موضعی عسل نیز در التیام زخم‌ها و جراحات بسیار مؤثر بوده است.

  • با مصرف پروتئین‌ها ترمیم زخم‌ها را تسریع ببخشید

برای ترمیم زخم و جراحات بدن به پروتئین بیشتری نیاز دارد، بی‌شک یک رژیم غذایی با مقدار ناکافی پروتئین سرعت و شدت التیام زخم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و روند بهبود زخم را کند می‌نماید. سعی کنید برای افزایش سرعت بهبود زخم‌هایتان یک رژیم غذایی پرپروتئین داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *